2009. január 5., hétfő

Egy nap múlva...

Marcipán csak holnap, január 6-án szabadul az Illatos útról. Megpróbálom összefoglalni a december 21. óta történteket.
December 23-án este hat körül gazdája sírva telefonált az őt ideiglenesen befogadó, testileg-lelkileg rendbehozó lánynak a rossz hírrel: két embert is megharapott. Ugyanaznap este én is felhívtam a gazdáját, aki még mindig sírva panaszolta a telefonba hogy nem érti Marcipán viselkedését. Mindketten azt tanácsoltuk nekik, hogy vegyenek egy szájkosarat, és az ünnepek után kezdjenek vele iskolába járni. Addig pedig próbáljanak minél többet foglalkozni vele, és minél kevesebb olyan ingernek kitenni, ami harapást válthat ki belőle. December 24-én délután ismét felhívott a gazdája, hogy azon gondolkodnak, ne vigyék-e be az Illatos útra megfigyelésre? Megpróbáltam lebeszélni róla, akkor úgy gondoltam, sikerrel. December 27-én este felhívtam, hogy érdeklődjek tőle az aktuális helyzetről. Ekkor derült ki, hagy a férje bevitte az Illatos útra, és a megfigyelőben van, elmondása szerint január 5-ig.
A naptárra tekintve, és egy gyors számolást követően világossá vált, hogy Marcipán már a legelső telefon idején is bent ült az Illatos úton. December 23-án adták le a telepre, a hivatalos nyitvatartási időben, azaz 10 és 14 óra között. Esélyt sem adtak az orosz fekete terrier és a schnauzer fajtamentőknek a segítségnyújtásra, esélyt sem adtak a kutyának, hogy ezt a két hetet ne az Illatos út kennelébe bezárva, egyedül kelljen eltöltenie. Végképp érthetetlen számomra, hogy miután döntöttek Marcipán sorsáról, miért hívogatott minket sírva a gazdája??
Ma az Illatos út egyik orvosával egyeztettem telefonon, ő is megerősítette, hogy Marcipán december 23-án került be hatósági megfigyelésre. Holnap a schnauzer fajtamentő csapat kihozza, és ideiglenesen panzióban helyezik el. Ivartalanítása után megkezdődik rehabilitációja, az OFT fajtamentés is hozzájárul a panziódíjhoz és az orvosi költségekhez.
Kedves Olvasó! Kérjük, ha tudsz segíteni Marcipán költségeinek előteremtésében, támogatásodat az OFT fajtamentés számlájára utald át, és a közleménybe írd be: Marcipán.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Na most szakad meg a szívem! :( pedig már kezdtem hinni a csodákban, de ezek szerint mégsincsenek :((

Névtelen írta...

A Marcipán tenyésztőjét megkerestétek már?

Ági írta...

Marcipán nem törzskönyvezett, nem tetovált, nem chipezett.
Ha tényleg attól a "tenyésztőtől" származik, akiről a gazdája mesélt, akkor ez egy fölösleges telefonhívás lenne.
jelenleg is hirdet tkv-es szülőktől ócccsó kiskutyákat. :(

Névtelen írta...

Vígasztalhatatlan vagyok azóta is! Azt hiszem egy határozott gazdira lenne szüksége, aki sokat foglalkozik vele, és ahol Ő lenne az egyetlen kutya!
Biztos vagyok benne, hogy ha tartottak volna egy bizonyos fokozatosságot a visszaszoktatásban, akkor nem történt volna ilyen baj. :(